EN LOKAL BOKMÄSSA MED MASSA HJÄRTA.

Sönd 15 maj 2022, 10.00-22.00 i gamla

Sjömanskyrkan på Stigbergstorget.

Gratis inträde för besökare!

Författare, förlag, massor av spännande böcker och föreläsningar. Plus lokala events, kultur, möten och mingel.

​​

MBM_15maj_Tornet_orange_flat_edited.png
 

Information

ORD

Majornas Bokmässa är ett lokalt initiativ med syfte att skapa en årligt återkommande litterär och kulturell samlingspunkt i Majorna. Vi bjuder in allmänheten till en kontemporär mässa som vill inspirera till samtal och kreativitet. Fokus ligger på egenutgivning, och är ett tillfälle för kulturutövare att mötas, skapa nätverk och samverkan. Mässan är ett komplement till de etablerade litterära institutionerna, och öppnar upp för nya format och diskussioner. Placerad centralt i Majorna, vid Stigbergstorget, med spridning i det intilliggande stadsrummet, skapar vi tillsammans en ny kulturell och litterär samlingspunkt.

 

Grunden är en mässa med utställande förlag, författare och litterära aktörer. Gästerna skall få ta del av specialerbjudanden, kunna köpa böcker till mässpriser, delta i seminarium och träffa författare och förlag. På kvällen övergår mässan till ett mingel med musik, mat och dryck. En Majorna-doftande helhetsupplevelse för inspiration, utveckling och glädje.

Vi följer myndigheternas riktlinjer gällande covid-19.

- Förlag
- Oberoende författare
- Organisationer
 
- Föreläsningar
 
- Författarpresentationer
 
- Seminarium
 
- Workshops
 
- Novelltävling
 
- Guidade turer
 
- Lokal kultur
 
- Efterfest med band

Novelltävling

Vinnare 2022:
Comebackkungen

AV JIMMY HÅKANSSON

I samband med Majornas Bokmässa så utlyser Lassbo Förlag en novelltävling på temat Majorna!

Majorna är en stadsdel med en lång historia, från arbetarstadsdel till hipsterparadis. Vilka scener har utspelats här genom åren? Vilka är människorna som har levt här, hur har deras önskningar, drömmar och mardrömmar sett ut? Hur kommer de att leva i framtiden? Kämpar din hjälte mot kolera, corona eller stigande havsnivåer? Är hen en arbetarflicka på 1850-talet, en filosofistudent år 2043, eller ett spöke?

Skriv en berättelse som utspelar sig i Majorna, i det förflutna, nutiden, eller framtiden, och dela den med oss! Vinnaren kommer att tillkännages på Majornas Bokmässa den 15 maj 2022. Priset är ett presentkort från Akademibokhandeln på 500 kr, samt ära och berömmelse! Vinnarnovellen kommer att publiceras på Lassbo Förlags hemsida.

Tävlingsregler:

  • Tävlingen är öppen för alla över 18 år.

  • Novellen får inte tidigare ha publicerats i någon form.

  • Antalet tecken får inte överskrida 15 000 tecken inklusive blanksteg.

Maila din novell till siri_aalsnas@hotmail.com senast den 1/4 2022

Öppen scen

Har du eller din grupp någonting som ni vill framföra? Skriver du poesi? Spelar du musik? Har du ett dansstycke som du skulle vilja framföra, eller kanske en monolog?

Under mässan kommer vi att ha en öppen scen för alla som vill delta, i mån av plats.

Hör av er till oss och berätta vad du vill göra!

 

Sista anmälningsdag: 1/4 2022

Kontakt: siri_aalsnas@hotmail.com

Du måste vara över 18 år för att delta.

Majornas Bokmässa arrangeras av          

i samarbete med;

LF_logo_grey.png
Gathenhielmska Kulturhuset logo.png
Higab_Svart_Office1_edited.png
 

Boka din plats

Vi har ett mycket begränsat antal platser och vill gärna skapa en dynamisk helhet mellan olika utställare. Anmäl ditt intresse i kontaktformuläret nedan. Du skriver namn/företagsnamn samt  webbadress om du har en sådan, eller länk till din primära plattform i sociala medier. Skriv även vilken typ av plats du vill ha, samt om du vill boka mediapaket, se nedan. Du blir kontaktad senast 10 april 2022 om du fått en plats. Då betalar du anmälningsavgiften.

trumpet_edited.png

  1. Utställarplats kostar 500:- och då ingår ett enkelt bord och stol, samt enkel presentation här nedanför. Det är möjligt att boka 2 x utställarplats om man har många böcker, eller vill stå tillsammans med någon.

  2. Sponsorpaket kostar >5.000:- och inkluderar logga på hemsidan, roll-up, eller bord på plats, samt möjlighet till eventpunkt, exempelvis seminarium och bidrag till Goodie-bag eller eget förslag till bidrag.

  3. Mediapaket för sociala media, kan bokas av antagna utställare för 2.000:-. Det inkluderar banner, foto samt filmad mini-intervju som publiceras här, samt för eget bruk.

  4. Workshop/föreläsningsrum för ca 25-20 sittande gäster. Berätta vad du vill göra, så erbjuder vi plats i mån av tid. Det kostar inget extra.

  5. Bidra med något kreativt, kulturellt, spännande och generöst event, så hjälps vi åt att skapa något fantastiskt!